Munkegårdsskolen

FIRE ÅRS UDVIKLING

Arkitekt/designer: Dorthe Mandrup Arkitekter

Størrelse: 1000 m2

Gulve: DBE Microspartel

2008-09

Munkegårdsskolen i Gentofte er tegnet af Arne Jacobsen i 1957. Skolen blev renoveret efter et projekt af Dorthe Mandrup Arkitekter 2008-09.

DBE var involveret i gulvprojektet fra 2005, hvor opgaven første gang blev præsenteret: Udvidelsen af skolen skulle foregå under terræn med begrænset dagslys. Interiør materialer – herunder ikke mindst gulvet – skulle være så lyse som muligt. Arkitekternes ønske var et hvidt gulv, baseret på naturmaterialer, der samtidig skulle være praktisk og nemt at holde rent blandt skolens 600 unge, dynamiske elever!

DBE udførte en lang række forsøg og deltog i den detaljerede produktudvikling. Resultatet blev et cementbaseret, fugefrit kompositgulv med hvide mineraler og vandbaseret akryl. DBE løste en krævende opgave, der også omfattede belægning på fem forskellige trapper, der forbinder den nye underetage med den eksisterende skole.

På Munkegårdsskolen blev belægningen også anvendt på flere trapper, der forbinder den nye underetage med den eksisterende skole.

Ventilation og varme er indbygget i gulvkonstruktionen, så rummet forsynes gennem riste langs glasfacader, der forsynes med dagslys fra skakte.